vino pe...

Adresa ta de mail:

Google Music available în România. What!

Google Music este noul serviciu oferit de Google care îţi permite stocarea gratuită online a 20.000 de piese şi posibilitatea ca acestea să fie accesate de pe orice calculator, tabletă sau telefoane cu sistem de operare Android sau iOS. Momentan serviciul este disponibil doar pe teritoriul SUA.

Cum îmi activez serviciul?
Pentru a folosi google music ai nevoie de un cont google (gmail). Dacă nu ai acest cont te poţi înregistra la această adresă: Inregistrare Google
Datorită faptului că google music nu este accesibil pe teritoriul României o să folosim un program numit "Hotspot Shield", un openVPN, care ne schimbă adresa de ip cu una din SUA.


Ce trebuie să fac?

  1. Download Hotspot Shield de  http://hotspotshield.com/
  2. Instalează kit-ul care l-ai descărcat la pasul 1. (Recomandare: În timpul instalări o să-ţi apară o fereastră cu 5 căsuţe de bifat. Recomandarea mea este să le debifezi, nu sunt de nici un folos şi în plus îţi îngreunează navigarea pe internet când eşti conectat la Hotspot Shield).
  3. Lansează aplicaţia Hotspot Shield Lunch. Se va deschide în browser-ul tău un tab Hotspot Shield care se va conecta automat la VPN. (în caz că nu se conectează automat dă click pe connect).
  4. După ce te-ai conectat trebuie să mergi la această adresă: http://music.google.com/. O să îţi apară o fereastră cu "terms of service", trebuie doar să dai click pe agree. Acuma ai un cont Google Music creat. Tot ce trebuie să faci este să-ţi uploadezi muzică în google music library.
  5. După ce contul tău Google Music a fost creat poţi să te deconectezi de la Hotspot Shield. Google Music odată creat va fi disponibil şi în afara teritoriului SUA. Trebuie doar să te conectezi la el cu aceeaşi adresă de email. 
Cum îmi uploadez muzica în google music library?
Acuma că ai un cont google music urmează să îţi încarci muzica ta din calculator în librăria muzicală de la google şi să o accesezi de oriunde şi oricând.
  1. Click pe Download Music Manager pentru a descărca aplicaţia cu ajutorul căruia o să îţi sincronizezi calculatorul cu librăria muzicală de la contul tău de google.
  2. Instalează aplicaţia care ai descărcat-o la pasul 1.
  3. După ce Music Manager s-a instalat o să-ţi apară un wizard "Welcome to Google Music". Click pe next iar apoi introdu adresa de email la care ai asociat serviciul google music. Click iarăşi pe Next.
  4. Acuma urmează un pas foarte important. Music Manager te întreabă care este folder-ul în care ai muzică la tine în calculator. Recomandarea mea este să foloseşti una dintre ultimele două opţiuni. Fie Music Manager va uploada muzică care se află în folder-ul My Music (care se află în My Documents) sau să alegi opţiunea "Other Folders" şi în acest caz poţi să îţi alegi tu folder-ul cu muzica pe care să-l uploadezi în librăria muzicală de la Google Music.
  5. Mai departe trebuie doar să dai click pe Next până ce se termină wizard-ul.
  6. După ce ai terminat o să-ţi apară în bară de start iconiţa de la Google Music (cea cu căştile). Click dreapta pe ia iar apoi pe Options pentru a gestiona folderele cu muzică care le uploadezi în librăria muzicală google.
  7. După ce ai terminat cu upload-ul de muzică mergi la această adresă pentru a-ţi asculta muzică sau să îţi faci diferite playlist-uri cu muzica preferată: http://music.google.com/

Android Market şi Google Music
Google negociază cu cele mai mari case de discuri din SAU pentru furnizarea de material audio pentru magazinul lor de muzică. Google oferă în fiecare zi piese gratuite dar din păcate din România nu o să le putem downloada, chiar dacă ne folosim de HotSpot Shield, pentru că ai nevoie de un card bancar de pe teritoriul SUA.

Google Music pe telefoane şi tablete
Pentru a putea accesa librăria muzicală şi de pe telefon sau tabletă trebuie să mergi la această adresă http://market.android.com/ de pe telefonul mobil sau tabletă şi să cauţi aplicaţia numită google music. Odată aceasta descărcată, trebuie să te loghezi cu aceeaşi adresă de email cu care te-ai înregistrat la google music. Acuma o să ai acces automat la toate piesele tale din librăria muzicală de la google music. În funcţie de câtă memorie liberă ai pe telefon poţi să alegi opţiunea offline pentru anumite piese sau albume pentru a le putea asculta oricând, fără a avea acces la internet.

Acuma poţi să asculţi muzică oriunde şi oricând. Poţi avea acces la muzica ta preferată indiferent pe ce calculator eşti sau să asculţi direct de pe telefon sau tabletă.

1 comments:

A mers perfect! Multumesc de pont ;)

Trimiteți un comentariu